Wie zijn wij?

FORMAAT is een samenwerkingsverband van vier orthopedagogen en psychologen. Nadat het Ambulatorium te Zetten stopte met het ‘product’ forensische diagnostiek hebben we besloten om als zelfstandigen gezamenlijk onze diensten te blijven aanbieden op het gebied van forensische diagnostiek en advisering.

Wij zijn allemaal als Gezondheidszorgpsycholoog opgenomen in het BIG-register en hebben daarnaast registraties als NVO Orthopedagoog-Generalist of (register)psycholoog NIP Kind en jeugd. Daarnaast is een aantal partners van Formaat geregistreerd als gerechtelijk deskundige in het NRGD. Een aantal van ons heeft registraties als supervisor (NVO Generalist, supervisor NRGD en supervisor GZ-opleiding) en een aantal partners is op projectbasis werkzaam als docent of als interim-manager.

We hebben ruime ervaring in het (jeugd-) forensische veld. Naast forensische diagnostiek hebben we ook ervaring in zorgdiagnostiek en behandeling van kinderen en jeugdigen en/of volwassenen. In complexe situaties en bij grote onderzoeken zijn we gewend om nauw samen te werken. Vanuit onze uitgebreide en diverse werkervaringen in het forensische veld en in behandelsettingen hebben we snel zicht op alle krachten die van invloed zijn op de situatie waarin kinderen en ouders zich bevinden. Wij werken ook samen met een klein aantal basispsychologen/psychodiagnostisch medewerkers, die onder onze verantwoordelijkheid soms een deel van het onderzoek doen.

Naast diagnostiek bieden wij consultatie en advies, ook op het gebied van de transitie in de jeugdzorg.